Rode Valeriaan

Deze plant wordt ook wel spoorbloem genoemd. In Frankrijk kan je deze de prachtige rode bloemen overal in de natuur zien. Soms lijken ze zomaar uit de stenen op te springen. In ons land zijn ze populair in rotstuinen. De spoorbloem groeit moeiteloos is arme grond. Op enkele plaatsen in ons land komt een verwilderde soort voor.

Hoogte: 30-80 centimeter
Wanneer rode valeriaan zaaien: voorjaar
Bloeitijd: Mei tot en met juni
Latijnse naam: Centranthus Ruber
Soort plant: vaste plant
De rode valeriaan is een van de makkelijkste planten in de tuin. Geef deze een plekje in de zon of halfschaduw en je hoeft er niets meer aan te doen.

Er zijn veel blauwe planten die je in de potten op je terras kwijt kunt. De helitroop geeft een heerlijke geur en lokt ook nog eens vlinders naar je terras. De Afrikaanse lelie staat perfect op een trendy terras. De bloemen van deze plant zijn zo mooi uitgesproken van vorm dat ze vaak in een vierkante pot worden gezet. Ook de kuiflavendel is fijn op het terras, mede door de heerlijke geur.

Kuiflavendel (Lavandula stoechas), struik
Salie (Salvia patens), eenjarige zomerbloeier of kuipplant
Petunia, eenjarige zomerbloeier

Leave a Reply

Your email address will not be published.