Zomerbollen, zoals de calla en dahlia, plant je in mei, wanneer de kans op nachtvorst voorbij is. Deze bollen hebben warmte nodig om te groeien, dus zorg ervoor dat je ze niet te diep in de grond stopt. Vanaf juli komen de zomerbloeiers op en met een beetje geluk zorgen ze tot in oktober voor vuurwerk in de tuin.

Er zijn maar weinig tuinplanten die zo tot de verbeelding spreken als de roos met haar prachtige bloemen en heerlijke geur. De bloemen van de roze roos hebben ook die magische schoonheid die tuiniers over de hele wereld al eeuwen in verrukking brengt. De roos ontwikkelt zich het beste als die voldoende zon krijgt en niet te droog of te nat staat.

Over het algemeen kun je stellen dat uitgebloeide voorjaarsbollen gewoon in de grond kunnen blijven. Alleen tulpenbollen houden niet van de vorstperiode en zijn gevoelig voor ziektes. Het is dan ook slim om deze tijdig uit de grond te halen als je er meerdere jaren van wilt genieten.

Deze bodembedekker staat graag in de zon of halfschaduw en heeft fel roze bloemen. Niet alleen vormt de vlambloem een bescherming tegen onkruid, de bloeiwijze in het voorjaar zorgt ook voor vrolijke accenten op het moment dat de natuur weer tot leven komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.