Een glansmispel leiboom is een groenblijvende leiboom. Door de kroonstructuur past deze goed als schermvorm.  De glansmispel wordt ook een Photinia Fraseri Red Robin genoemd.  Er zijn inheemse soorten van de Photinia, maar deze komen niet voor in Nederland.

De glansmispel bloeit in mei en juni met mooie witte bloemen. Hierdoor trekken veel vlinders en andere insecten jouw tuin in wat zorgt voor een mooi gezicht. De bladeren lopen daarna rood uit, daarna volgen mooie rood/groene bladeren.De glansmispel Leiboom heeft verschillende mooie kwaliteiten waarvoor het bij vele mensen een gewaardeerde plant is.

Deze heester is ook zeker geschikt in kleinere tuinen. Door deze struik te snoeien kun je deze in toom houden. Houdt hierbij rekening met het feit dat wanneer je niet snoeit deze tot wel 4 meter kan groeien.

De glansmispel snoeien

Wil je de glansmispel leiboom snoeien dan is dat het beste te doen in de maanden december tot en met maart. Op deze manier doe je dat voordat de nieuwe bladeren uitlopen. Je doet dit tot aan de horizontale hoofdtakken, waarbij het belangrijk is dat je wel een uitloper laat zitten.

Deze uitloper is nodig om nieuw hout te kunnen laten groeien. Als je de glansmispel snoeit laat je dus best wat takken staan met knoppen, hierdoor stimuleer je de natuurlijke vorm van de boom. Je kan ook wat takken wegnemen als je dat wenst, maar doe dit met mate en zorg er wel voor dat de boom niet kaal wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.